VOLIM NOGOMET
Međunarodni nogometni turnir za djevojčice
 
 
DUGOROČNA VIZIJA I PROMOCIJA

Povijest

Nogometna škola Međimurje-Čakovec 2015. godine krenula je sa aktivnostima u ženskom nogometu te su u organizirani trenažni proces aktivno uključene i djevojčice. Pokretanjem ženskog nogometa svakodnevno se radilo na njegovoj promociji, popularizaciji i razvoju. Na temelju prethodno navedenog 2018. godine prvi puta organiziran je razvojni Međunarodni nogometni turnir za djevojčice „VOLIM NOGOMET“.

„VOLIM NOGOMET 2018“
Prvi turnir se održao u jednom danu 16.06.2018 na Stadionu SRC Mladost Čakovec.
Nastupale su ekipe iz 5 pet država (Bosna i Hercegovina, Mađarska, Slovačka, Slovenija, i Hrvatska).
12 ekipa u kategoriji WU-15 (2003 i 2004 godište)
9 ekipa u kategoriji WU-13 (2005 i 2006 godište.)
Na turniru je sudjelovalo 300 djevojčica.

„VOLIM NOGOMET 2019“
Drugi turnir se održavao dva dana 15.-16.06.2019 na Stadionu SRC Mladost Čakovec.
Sudjelovalo je ukupno 24 ekipa iz 7 sedam različitih zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija, i Hrvatska).
12 ekipa u kategoriji WU15 (2004/2005 g.)
12 ekipa u kategoriji WU-13 (2006/2007 g.)
Na turniru je sudjelovalo 400 djevojčica.

„VOLIM NOGOMET 2020“
Treći turnir se održavao dva dana 29.-30.08.2020. na Stadionu SRC Mladost Čakovec i SP Trate Nedelišće
Prve dvije godine na turniru je sudjelovalo više stranih nego domaćih ekipa. 2020. godine zbog epidemiološke COVID-19 situacije i propisanih mjera na turniru su smjele sudjelovati samo ekipe iz Hrvatske.
8 ekipa u kategoriji WU15 (2005/2006 g.)
8 ekipa u kategoriji WU-13 (2007/2008 g.)
Na turniru je sudjelovalo 280 djevojčica.

„VOLIM NOGOMET 2021“
Turnir je postao tradicionalan te će se ove godine održati četvrti po redu Međunarodni nogometni turnir za djevojčice „Volim nogomet 2021“.
Nogometni turnir održati će se u dva dana 28.-29.08.2021. te će sudjelovati ekipe iz 9 devet različitih zemalja (Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske).
12 ekipa u kategoriji WU15 (2006/2007 g.)
12 ekipa u kategoriji WU-13 (2008/2009 g.)
Na turniru se očekuje 450 djevojčica.

Turnir je svake godine na višem nivou, kontinuirano će se raditi na tome da se i idućih godina organizira još bolje s mogućnošću da traje duže i obuhvati više natjecateljskih ekipa iz Hrvatske i inozemstva.


Mockup psd created by freepik - www.freepik.com

Cilj

Opći cilj Međunarodnog nogometnog turnira za djevojčice je doprinijeti podizanju svijesti o ženskom nogometu u Hrvatskoj i regiji te podizanje ravnopravnosti među spolovima u nogometu.
Specifični cilj održavanja turnira je stvaranje tradicije koja će promovirati ženski nogomet na međunarodnom nivou, a samim time i razvoj ženskog nogometa, te povećanje broja djevojčica koje će se uključiti u nogometni trening i natjecanje. NŠ Međimurje- Čakovec ima svoje stalne ženske nogometne ekipe (ukupno 80 djevojčica u četiri uzrasne kategorije) koje i nakon turnira redovito treniraju i igraju na nogometnim utakmicama te na taj način kontinuirano promoviraju ženski nogomet.


Organizacija

Međunarodni nogometni turnir za djevojčice „Volim nogomet“ obuhvaća nogometne utakmice koje se odigravaju u dva dana na terenima Sportsko rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu.
Nositelj programa je Hrvoje Goričanec, viši sportski trener nogometa, nositelj UEFA PRO Licence, te je ujedno i odgovorna osoba za provedbu turnira. Njegova zadaća je organizacija i koordinacija cjelokupnog turnira, suradnja s medijima, priprema i podjela aktivnosti među trenerima i volonterima koji sudjeluju u pripremi turnira. Uz nositelja programa u provedbu aktivnosti uključeno je te 18 trenera Nogometne škole, 1 administratorica Nogometne škole Međimurje-Čakovec te Liječnik i Fizioterapeut. Nogometnoj školi je na raspolaganju 40 volontera. Svim sudionicima turnira je osiguran smještaj ( hotel, hostel ili učenički dom) hrana i piće te prijevoz od smještaja do Sportsko rekreacijskog centra Mladost Čakovec.
Na turniru sudjeluju djevojčice u dvije kategorije WU-15 i WU-13 ukupno oko 400 igračica. Turnir je koncipiran u dva dijela – prvi dan se odigravaju utakmice unutar raspoređenih skupina dok se drugi dio odnosi na utakmice Glavnog djela turnira i Utješnog djela turnira. Prvi dan turnira odigravaju se utakmice unutar raspoređenih skupina A, B, i C. Svaka skupina sadrži četiri ekipe.
Iz skupina u Glavni dio turnira koji se igra idući dan prolaze dvije najbolje ekipe iz svake skupine te dvije najbolje plasirane treće ekipe. Ostale ekipe drugi dan igraju Utješni dio turnira.
Promocija

Promocija turnira je napravljena preko medija (televizija, radio, novine, Internet). Turnir se snima te je nakon njegovog završetka prikazana reportaža na HNTV (hrvatskoj nogometnoj televiziji) te izrađen kratki spot turnira za potrebe daljnje promocije i poticanja drugih klubova iz Hrvatske i inozemstva za sudjelovanje na turniru iduće godine.
Za turnir se izrađuje promo materijal. Majice s obilježjima turnira i brošura kako bi se javnost pravovremeno upoznala s detaljima i kako bi svi zainteresirani mogli doći bodriti i podržati sudionice na turniru.
Sve sudionice dobivaju diplomu za sudjelovanje na turniru, najbolje četiri ekipe u svakoj kategoriji dobivaju medalje i pehar a najbolje pojedinke (igračica, vratarka, strijelac) statue.Dosadašnji sudionici turnira

WU-15:
ŽNK DONAT (Zadar) CRO, ŽNK POMURJE (Beltinci) SLO, FIRST VIENNA (Wien) AUT, ŽNK RIJEKA (Rijeka) CRO, ŽNK OSIJEK (Osijek) CRO, ŽFK BANJA LUKA (B.Luka) BIH, ŽFK VOJVODINA (Novi Sad) SRB, FC VIKTORIA (Szombathely) HUN, FC SPARTAK (Trnava) SK, ŽNK MARJAN (Split) CRO, ŽNK VRČEVO (Glavica) CRO, ŽNK PREGRADA (Pregrada) CRO, ŽNK KOPRIVNICA CRO, ŽNK OLIMPIJA (Ljubljana) SLO, FC ZTE (Zalaegerszegi) HUN, VARAŽDIN (Varaždin) CRO, NK ISTRA 1961 (Pula) CRO, ŽNK DILJ (Vinkovci) CRO, ŽNK KATARINA ZRINSKI (Čakovec) CRO, NŠ MEĐIMURJE-ČAKOVEC CRO

WU-13:
ŽNK DONAT (Zadar) CRO, ŽNK POMURJE (Beltinci) SLO, FIRST VIENNA (Wien) AUT, ŽNK RIJEKA (Rijeka) CRO, ŽNK OSIJEK (Osijek) CRO, ŽFK BANJA LUKA (B.Luka) BIH, ŽFK VOJVODINA (Novi Sad) SRB, ŽFK LOKOMOTIVA (Brčko) BIH, ŽNK MARIBOR (Maribor) SLO, ŽNK KRIM ROLLJET (Ljubljana) SLO, ŽNK KOPRIVNICA CRO, ŽNK PREGRADA (Pregrada) CRO, NK ISTRA 1961 (Pula) CRO, ŽNK DILJ (Vinkovci) CRO, ŽNK LEPOGLAVA (Lepoglava) CRO, NŠ MEĐIMURJE-ČAKOVEC CRO

Pokrovitelji turnira

Hrvatski nogometni savez (HNS) , Grad Čakovec, Međimurska Županija, Središnji državni ured za sport, Županijski nogometni savez.
9

Zemalja

Turnir okuplja momčadi koje dolaze iz 9 zemalja iz čitave Europe
24

Momčadi

Na turniru će nastupiti 24 momčadi u dvije starosne kategorije
2

Kategorije

Djevojčice će se natjecati u kategoriji do 13 i do 15 godina starosti
450

Nogometašica

Oko 450 mladih nogometašica očekuje se na ovogodišnjem turniru
 
logo 3 alogo 1 a
 
 

do početka turnira!

“Do what you love. If you love something, you aren’t going to care about the sacrifices you’re making to do whatever it is.” — Kelley O’Hara